LOKAALWEB.be  is een lokaal platform met algemene informatie over uw gemeente of stad, deze info is leidraad op deze website. Tevens vermelden wij alle professionals die deel uitmaken van deze gemeenschap en beroepshalve te maken hebben met het lokale leven, dit versterkt de samenwerking en zorgt voor lokale inbedding. 

Lokale besturen kunnen dankzij een dergelijk platform hun werking en dienstverlening ook verder digitaliseren wat de efficiëntie ten goede komt en ervoor zorgt dat ze hun maatschappelijke rol nog beter kunnen invullen. Anderzijds, naar de markt toe, kan het beoogde platform ook bijdragen tot het transparanter maken van het publieke aankoopproces en dus mededinging versterken. Belangrijke voorwaarde daarbij is de gemakkelijke toegankelijkheid van het systeem voor onze lokale middenstanders.

De detailhandel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale economie en van de sociale cohesie. De lokale ondernemers moeten elke dag het verschil proberen te maken. Door lokaal te kopen stimuleert men de leefbaarheid en de dynamiek in eigen buurt. Eveneens is een bloeiende lokale handel onmisbaar voor een duurzame en welvarende regio. Het promoten van lokale producten en het versterken van de lokale economie dragen bij tot een meer duurzame stad of gemeente!  Lokaal duurzame producten zorgen voor een kortere distributieketen en versterken de sociale interactie en betrokkenheid tussen producent en afnemers.

Succes van ondernemen is uw uitstraling "ten volle" te accentueren en te dupliceren via alle mogelijke kanalen, daarmee zullen wij u bijstaan, want internet visibiliteit is één van de belangrijkste  klanten lokkers!  Het is niet een mooie website dat u extra klanten bezorgd maar de snelle duidelijke "directe"vindbaarheid! 
Het is onze taak handelaars te stimuleren om actief na te denken over hun toekomst, ze dragen bij tot een gunstig klimaat voor ondernemerschap in de kleinhandel en dit zal uiteindelijk leiden tot versterking van de dorps- en stadskernen.

Wij zijn zelf enorme voorstanders van lokale handel en lokaal winkelen. Wij houden van onze stad of gemeente, van persoonlijke ontmoetingen, lokale sfeer en van vele “kleintjes” die mekaar versterken en inspireren. Het is voor een stuk teruggrijpen naar een simpelere wereld, eerlijk en authentiek. Een heel mooie gedachte, eentje waaraan wij met Lokaalweb.be graag aan meewerken.

In eerste instantie moeten we de grote voordelen van de bakstenen winkel niet uit het oog verliezen. Zaken zoals de beleving van het shoppen, de persoonlijke service, de kwaliteit van zorgvuldig geselecteerde producten door de gepassioneerde winkelier zijn zaken waar ketens of online shopping giganten niet tegenop kunnen. Het versterken van de stedelijke handelskernen en het steunen van lokale handelaars staat tegenwoordig hoog op de to do-lijst. Of althans, dat zou zo moeten zijn, overal.

Boven alles is er de beleving van het shoppen. Ruiken, voelen, passen, advies krijgen over kleur en stijl... Maar dat niet alleen. We zitten al genoeg aan een scherm gekluisterd. Winkelen, of het nu om boodschappen gaat, of een nieuw paar schoenen, brengt je onder de mensen. Sociale interacties, ze zijn zo belangrijk! Onderschat ook het belang niet van lokaal geld te spenderen. Telkens wanneer we bij een multinational of internationale keten kopen, laten we geld wegvloeien uit de lokale gemeenschappen. We kunnen beter de lokale economie ondersteunen, en al zeker de handelaren die lokaal geproduceerde of duurzame alternatieven aanbieden. Minder wegwerp, meer kwaliteit.

Conclusie, een bloeiende lokale handel is onmisbaar voor een duurzame en welvarende regio, het promoten van lokale producten en het versterken van de lokale economie dragen bij tot een meer duurzame provincie. Ook zorgen lokaal duurzame producten voor een kortere distributieketen en versterken ze de sociale interactie en betrokkenheid tussen producent en afnemers.

Het ondersteunen van de lokale economie is een indirect gevolg van het uitbouwen van het Lokaalweb handelaars netwerk. Een ruim en toereikend netwerk van partners is cruciaal voor het succes van de gemeenschapsmunt. Besteding van lokaal geld bij lokale producenten en handelaars creëert bewustwording rond onze streekproducten en de lokale klein- en detailhandel. Shoppen in de directe omgeving zorgt voor minder gereden kilometers, en maakt dat we sneller geneigd zijn ons met de fiets of te voet te verplaatsen. Het geeft handelaars meer persoonlijke bekendheid bij de bevolking en genereert klantenbinding en zo extra lokale inkomsten.

Wij kopen lokaal bij een winkelier van hier!
 Steden en gemeenten:

Belgie | 9111 - Belsele
Belgie | 9200 - Dendermonde
Belgie | 9140 - Elversele
Belgie | 9220 - Hamme
Belgie | 9112 - Sinaai
Belgie | 9100 - Sint-Niklaas
Belgie | 9140 - Steendorp
Belgie | 9190 - Stekene
Belgie | 9140 - Temse
Belgie | 9250 - Waasmunster
Belgie | 9240 - Zele
 
    
 
  LOGIN


LOKAALWEB Media
Leopold II Laan 35
9200 Dendermonde
052.20.06.62
0470.20.06.00
info@lokaalweb.be