[ terug ]    

Winkelen

Nieuw is het gemak van internet winkelen, maar is dit eigenlijk wel zo slim en aangenaam tegenover een fysiek bezoek aan een winkel?  Neen, je kan het produkt niet direct passen, voelen, ruiken en vasthouden...  Internet winkelen is niet winkelen, het is kiezen en bestellen vanuit je luie zetel s'avonds met een glaasje wijn, je hebt er niemand voor nodig.  Het is enkel simpel en gemakkelijk, maar het kan ook anders.
Het online bestellen heeft ook wel wat nadelen waar minder mensen bij stilstaan, internet shoppen werd ontwikkeld vanuit het idee dat mensen geen tijd meer hebben om fysieke winkels te bezoeken, is dat zo?  Neen, we staan met zn allen in de file tussen de duizenden kamionetten vol met pakjes die aan huis moeten geleverd worden... En 1 op de 2 bestellingen worden dan ook nog eens teruggstuurd en veroorzaken nog meer file!
Wat gezegd van de kwaliteit, we kijken enkel naar wat foto's van produkten en vergelijken de prijzen en vergeten ook de na-service...  Ja het virtuele winkelen is mooi, makkelijk en we kunnen alles vergelijken, maar hoe bepaal je de kwaliteit als je het produkt niet kunt passen of voelen?  Uiteraard kan je het produkt nadat het bij u is geleverd wel passen en voelen, maar dan heb je het al betaald en voldoet het dan aan uw wensen? Indien het produkt niet past of voldoet aan uw eisen ben je ook niet snel of onmiddelijk bediend en duurt het proces nog langer dan even naar de fysieke winkel te stappen. Toch kunnen we dit proces niet stoppen en zullen winkeliers anders moeten gaan denken en handelen.
Ook het sociale aspect word vergeten.  Winkelen is ook wel aangenaam, je kan kiezen uit veel meer produkten in een winkelruimte omdat we nu eenmaal dimensionaal kijken naar alles rondom ons, ook dit is een groot verschil, de beleving!  Uiteraard gaan we anders zoeken en vinden we vele verschillende produkten online, omdat het nu eenmaal voorhanden is en dat we willen vergelijken en ook willen uitzoeken wat er nog meer op de markt is dan hetgene we reeds in ons hoofd hebben, en dit is echt wel gemakkelijk.  Zal dit het fysiek winkel vervangen, deels ja, 50 % van de retail zal met de jaren verdwijnen. 
De nieuwe ondernemers begrijpen dit goed en starten soms vanuit een online onderneming en bouwen daarna ook een fysieke ontmoetings plaats om in te winkelen, dit is de toekomst, dit is de visie die de steden en gemeenten moeten willen begrijpen en invoeren, hulp aan deze nieuwe winkeliers moet geboden worden door de overheden...  Online en fysiek winkelen zal uiteindelijk versmelten en online webshops zullen winkelpanden innemen als kontakt, info en afhaalpunten.  Zonder winkels is een stad of dorp niet leefbaar, de ondernemers die deze technologie invoeren zullen overleven en de nieuwe winkeliers worden.
Internet is en word de basis van ons leven daar kunnen we niet omheen , winkeliers die dit niet willen inzien zullen onvermijdelijk verdwijnen, winkels zonder internet strategie hebben geen toekomst! Het zal uiteindelijk veel verder gaan dan dat we met z'n allen kunnen denken. Het is niet het einde van de winkels, maar het einde van het traditioneel winkelen. (dvc)

  
    
 
  LOGIN


LOKAALWEB Media
Leopold II Laan 35
9200 Dendermonde
052.20.06.62
0470.20.06.00
info@lokaalweb.be